Irene van Rijsewijk

Trainer / Directeur

Irene is 12 jaar politiek adviseur geweest in Den Haag. Hierdoor heeft zij een uitgebreid netwerk en veel inzicht in dynamische onderhandelings- en besluitvormingsprocessen. Als onderwijskundige ontwikkelt en verzorgt zij al ruim 20 jaar trainingen gericht op de samenwerking van publieke en private sector.

Joost Helms

Trainer / Directeur

Joost is van huis uit scheikundig ingenieur, heeft 10 jaar ervaring als ondernemer in de regio en 10 jaar als politicus. Ook is hij wethouder geweest in Eindhoven. Door zijn brede achtergrond, ervaring en netwerk, begrijpt hij als geen ander de drijfveren en belangen van de verschillende partners in de Triple Helix.

Yvonne de Penning-Smit

Programma manager

Yvonne is een krachtige motor in het succesvol draaien van hoogwaardige opleidingsprogramma's. Met haar persoonlijke aandacht, focus op mogelijkheden en kwaliteit is zij als programmamanager het juiste aanspreekpunt voor de LIBRE deelnemers en partners.

Sprekers & Partners

Eindhoven Academy werkt nauw samen met de belangrijkste organisaties en personen binnen het Brainport ecosysteem. Hierdoor houden wij onze programma's actueel en relevant en bieden wij onze deelnemers toegang tot sleutelfiguren en strategische actoren binnen de Brainportregio Eindhoven.

Onze partners zijn o.a. Stichting Brainport, Brainport Development, Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen, High Tech Campus Eindhoven, Brainport Industries Campus en een keur aan bedrijven en andere organisaties.

Sprekers zijn onder andere Paul van Nunen (Brainport), Maarten Steinbuch (TU/e), Marc Hendrikse (NTS), Frits van Hout (ASML), Toon Gerbrands (PSV), Mathieu Weggeman, Burgemeester Elly Blanksma (Helmond) en Koert van Mensvoort (Next Nature Network).

Raad van Advies

Onze Raad van Advies fungeert als klankbordgroep en sparring partner voor de directie van Eindhoven Academy. Zij denken mee en reflecteren op de strategische en inhoudelijke keuzes voor de Eindhoven Academy en haar programma’s.

De Raad van Advies bestaat uit:

Prof. dr. ir. Matthieu Weggeman (Hoogleraar TU/e en lid RvC Brainport Development), Edward Voncken (CEO KMWE en Voorzitter Brainport Industries), Martijn Paulen (Directeur Dutch Design Foundation/Dutch Design Week), Jo van Ham (Voormalig Vice-voorzitter RvB Technische Universiteit Eindhoven) en Geert Hurks (Algemeen Directeur Hurks Groep, Eindhovense Fabrikantenkring).