5 jaar Eindhoven Academy

1-3-2021

In 2020 bestond Eindhoven Academy 5 jaar. Dat kon toen niet gevierd worden, maar dat gaan we nog wel doen. Samen met de 200 alumni die aan het LIBRE programma hebben deelgenomen.


In 2014 kwamen Irene van Rijsewijk en Joost Helms voor het eerst bij elkaar om te bespreken hoe zij vanuit hun eigen kennis, ervaring en netwerk in de Brainportregio een opleidingsprogramma zouden kunnen opzetten. Een programma dat ook anderen laat zien wat er mogelijk is als je samenwerkt en hoe deze ijzersterke samenwerking in de Brainportregio tot stand is gekomen. Waarbij de deelnemers niet alleen iets leren over zichzelf, maar ook over elkaar en over het belang van leiderschap in samenwerkingsverbanden. Maar ook een programma waarin deelnemers geïnspireerd worden en positie krijgen binnen het netwerk dat de basis vormt onder het succes van de Brainportregio Eindhoven.

In september 2015 ging de eerste editie van LIBRE van start. Een groot succes waarbij de deelnemers het programma al direct beoordeelden met een 4,3 op een schaal van 5. Op basis van de ervaringen van dit eerste programma hebben wij het programma verder verbeterd en konden wij in 2020 starten met alweer de 10e editie van LIBRE. Inmiddels hebben bijna 200 deelnemers LIBRE ervaren met een gemiddelde waardering van 4,5 op een 5 punts schaal. Iets waar wij als Eindhoven Academy enorm trots op zijn.

Vijf jaar Eindhoven Academy en tien keer LIBRE, iets waar wij zeker bij stil willen staan. Maar wel samen met onze alumni, en met al onze andere relaties binnen en buiten het Brainport netwerk. En natuurlijk op een manier die past bij de filosofie van Eindhoven Academy en de opzet en doelstellingen van LIBRE: Inhoud en inspiratie, persoonlijke reflectie en onverwachte ontmoetingen, en dat alles in een ongedwongen en informele sfeer.

De ideeën zijn er al, zowel qua thema als locaties en sprekers. Maar vanwege corona en de daarmee gepaard gaande beperkingen konden en wilden wij dit nog niet organiseren in 2020. Natuurlijk gaan we dit wel doen, zodra daar de ruimte voor is. De ruimte om elkaar weer te ontmoeten en samen te leren, geïnspireerd te raken en verbinding te maken.

Zodra er een datum geprikt is zullen wij dit via onze eigen kanalen communiceren. Hopelijk tot dan!

Ander nieuws

TechUnited wint WK

10-7-2023

Tijdens het wereldkampioenschap robotvoetbal (RoboCup) 2023 in Bordeaux is TechUnited, het robotvoetbalteam van de Technische Iniversiteit Eindhoven, er wederom in geslaagd de wereldtitel te veroveren. In de finale wonnen ze met 6-2 van de falcons.


Brainport voor elkaar

10-1-2023

Het inzetten van de kracht van het Brainportmodel in het maatschappelijk veld is al door diverse Challenge-groepen in het LIBRE programma geopperd en uitgewerkt. Nu wordt dit idee door Brainport Development daadwerkelijk opgepakt en uitgevoerd!


LIBRE op bezoek bij DAF

23-5-2022

De beschikbare plaatsen voor het 'LIBRE meets LIBRE' bezoek aan DAF waren in no time vergeven. Het was dan ook een unieke kans die Jeroen Gielen en Marcel Hoedeman hun mede LIBRE-alumni boden om een kijkje achter de schermen te nemen bij 'hun' DAF.